четвртак, 27. децембар 2012.

NAJAVA TAKMIČENJA



PROPOZICIJE TAKMIČENJA
Takmičenje će se održati u subotu 29. decembra i nedelju 30. decembra. Počeće u subotu u 18h, kada će biti postavljen link sa zadacima, a završiće se u nedelju u 24h, do kada sva rešenja treba da pristignu. Ono što pre svega treba reći jeste da verujem da je većinu zadataka (od ukupno 24) zapravo moguće rešiti i mnogo brže, a takmičenje ovoliko traje da bi u ta dva dana svako ko je zainteresovan našao malo vremena da se uključi. 
Pored klasičnih rebusa biće tu i povratnih, spunerističkih, infinitivnih, zapovednih i uzajamnih rebusa. Uz svaki neklasični rebus dato je, za svaki slučaj, kratko uputstvo kako se rešava, tako da verujem da neće biti nejasnoća.
U subotu u 18h počinje prva faza takmičenja, kada će biti postavljen link sa zadacima. Svaki od 24 rebusa u prvoj fazi takmičenja nosi 8, 12 ili 16 poena, a takmičarima je kao pomoć dat samo broj slova pojedinih reči u rešenju. Prva, glavna faza takmičenja traje 24 sata, do nedelje u 18h.
U nedelju u 18h takmičari dobijaju prve pomoćne informacije. U 18:00 biće postavljen link sa informacijom o broju slova pojedinih reči u postavci rebusa, čime počinje druga faza takmičenja. U ovoj fazi takmičenja svaki od rebusa nosi polovinu početnog broja poena, dakle, 4, 6 ili 8 poena. Druga faza takmičenja traje 3 sata, do nedelje u 21h.
U nedelju u 21h takmičari dobijaju poslednje pomoćne informacije. U 21:00 biće postavljen link sa pomoćnim rečenicama koje se odnose na rešenje rebusa, čime počinje treća i poslednja faza takmičenja. U ovoj fazi, koja takođe traje 3 sata, svaki od rebusa nosi četvrtinu početnog broja poena, dakle, 2, 3 ili 4 poena. Kraj treće faze i čitavog takmičenja je u nedelju u 24:00
Rešenja se šalju na e-mail domaćina takmičenja: milan.secujski@sbb.rs. U slučaju nejasnoća takmičari mi se mogu obratiti na e-mail ili na telefon 064/3866-422.
VAŽNO! Takmičari imaju pravo da pošalju po jedan set rešenja u toku svake od tri faze takmičenja (dakle, ukupno tri seta rešenja). Svaki set rešenja biće bodovan u skladu s fazom tokom koje je stigao. Na kraju poslednje faze tolerisaće se kašnjenje od maksimalno tri minuta, ali sa po jednim kaznenim poenom za svaki minut. Svaki takmičar u okviru svakog seta može ispraviti proizvoljan broj rešenja iz prethodnih setova za koja smatra da su pogrešna, odnosno, ako je za neki rebus poslato više različitih rešenja u pojedinim setovima, ocenjuje se samo poslednje rešenje.
Na primer, ako primetite da ste u prvoj fazi poslali pogrešno rešenje nekog rebusa, dovoljno je da u drugoj fazi pošaljete tačno rešenje - dobićete onoliko poena koliko taj rebus nosi u drugoj fazi. Međutim, ako je vaše poslednje poslato rešenje nekog rebusa netačno, nećete dobiti nikakve bodove za taj rebus (čak i ako je neko od prethodno poslatih rešenja tog rebusa bilo tačno).
U slučaju jednakog ukupnog broja osvojenih poena, pobednik će se odlučivati primenom sledećih kriterijuma (po redosledu koji odgovara prioritetu):
- ukupan broj osvojenih poena u prvoj fazi,
- ukupan broj osvojenih poena u prvoj i drugoj fazi,
- vreme prijema prvog seta rešenja.
Ne zaboravite da rešenja rebusa iz prve faze pošaljete do nedelje u 18h, da ne biste za njih dobili samo polovinu ili četvrtinu broja poena koji u startu nose.

Želim vam ugodnu zabavu!

Srdačan pozdrav,
Milan Sečujski

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Najbolji takmičar/takmičari biće nagrađen/nagrađeni vrednom knjigom/vrednim/knjigama.

Sofija Ikonić је рекао...

BORBA TAKMACA

Imaš od mene punu podršku i želim ti mnogo uspeha u radu bloga i još više posetilaca!

Pozdrav,
Sofija : )

Slavko Bovan је рекао...

Poruku o takmičenju sam poslao na više adresa i veseli me to što se javljaju kolege i kažu da će da učestvuju.

Slavko Bovan је рекао...

U narednih nekoliko dana najmanje 75% aktivnosti na blogu biće u funkciji ovog takmičenje.