среда, 23. јануар 2013.

REBUSI-TAKMIČENJE

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
Nedelja, 27. januar  u 20 sati (do 23 sata)
Autor rebusa: Dejan Minić
Broj rebusa: 16  
Težina: umereno
Nagrade: knjiga/knjige
Napomena: predtakmičenje (4 rebusa) subota 26. januar u 20 sati

Pravila:
Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 20:00 do 22:00 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 22:00 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti.

Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.

Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen.

Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.

Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

2 коментара:

Luka је рекао...

DOBAR TAPETAR - do Barta Petar

Slavko Bovan је рекао...

Možete najaviti svoje učešće. (Stiglo mi nekoliko predprijava)