четвртак, 23. мај 2013.

REBUSANJE (308)

Autor: Miroslav Cvetković
Rešenje: 8, 4, 4, 6
Fraza: 4, 15, 3

17 коментара:

Belirac је рекао...

Vjerovatno počinje sa
NASAMARI JANA...,
ali nemam pojma ko su osobe sa slika.

Бранислав Никић је рекао...

NASAMARI NA...
Marina Tucaković i Klod Ane ?

Unknown је рекао...

NASAMARI NATU CAKO VIĆANE
(NASA, Marina Tucaković, Ane)

Slavko Bovan је рекао...

Branislav i Ilija - da!

Dejan Minić је рекао...

Fraza mora da bude: 4,6,9,3. Moglo je da se napiše i 4,6-9,3.

Bane je očigledno zastao jer rešenje, eufemistično ću reći, nimalo nije lepo.

Slavko Bovan је рекао...

Lično sam kriv za frazu. Namjera mi je bila da sugerišem da se traži ime i prezime.

Miroslav Cvetković је рекао...

"eufemistično ću reći..." (?)

...od nekoga ko ima na desetine jezički neispravnih i nesuvislih rebusa, ko mrzi enigmatske urednike (?) iako ne sarađuje u enigmatskim listovima, ko voli da deli savete daleko iskusnijim enigmatama, logično je da "eufemistično kažu" - iskoriste prvu priliku da napadnu nekoga ko im je nekoliko puta dobronamerno ukazao na greške u njihovim rebusima.

Belirac је рекао...

Mislim da bi bilo bolje rješenje ispisati ovako:

Nasamari Natu Cako, Vićane!
(NASA, Marina Tucaković, Ane)

Vokativ se uvijek odvaja zarezom od ostalog dijela rečenice.

Dejan Minić је рекао...

Svejedno, rešenje rebusa je vrlo glupo i nategnuto. Evo nema eufemizma.

Opet čujem svakave koještarije od ove persone.

Evo zašto su koještrije:

1. Nisam neiskusan, enigmatikom se bavim, kao rešavač i kao neko ko prati dešavanja u toj oblasti, već 35 godina. Kao sastavljač, aktivan sam 3 i po godine, zahvaljujući internetu.

2. Nije tačno da ne sarađujem sa enigmatskim listovima. Imam neku saradnju sa enigmatskim listovima i pomenutim urednicima.

3. Ne mrzim urednike. Mrzim nadmeno i licemerno ponašanje pojedinih urednika.
Moja saradnja sa pomenutim urednicima je ovakva. Sa jednim sa se dogovorio da BEZ honorara objavljuje moje rebuse uz obavezu da mi šalje brojeve časopisa u kojima su objavljeni. Dotični to čini i ne šalje mi časopise. Na moju primedbu o tome - odgovor je biće. Sa drugim sa u razgovoru na SES takođe dogovorio isti stvar BEZ honorara (taj je iz susedne zemlje i verujem da su tamo i normalniji honorari). E, taj je objavio dva moja rebusa sa ovog bloga i do danas nisam ni obavešten da su objavljeni, a kamo li da su mi poslati ti časopisi. Šta mislite da li je to korektno? Takvo je moje iskustvo sa urednicima po pitanju objavljivanja mojih rebusa po časopisima.A kakvih sam se besmislica, gluposti, licemerja... za ove 4 godine, koliko sam po enigmatskim sajtovima, naslušao od raznih urednika...

4. Za tri i po godine sastavljanja rebusa sam objavio do danas 939 različitih radova n internetu. Jedan deo jeste nastao kao replika na postojeće rebuse, drugi su nastajali kao zabava, zajebacija itd. Mislim da ni sam sebi ne bih objavio trećinu svojih rebusa po časopisima. Urednici ne znaju da prave razliku između interneta i časopisa, i zato ovakve glupe primedbe nisu na mestu. Sigurno sam imao desetak glupih, pa i neki neispravan, ali to je toliko mali broj da sam ponosan na to, s obzirom na broj objavljenih radova. Svi to imaju i ta primedba nije na mestu.

5. Kad nekog kritikujem za nešto to ne znači da omalovažam njegov prethodni rad. Naprotiv, veoma poštujem ono što vredi, jer istinski volim enigmatiku. Mislim i da totalni početnik ima pravo da kritikuje najiskusnijeg enigmatu, ako je to na mestu. A sreću se takve situacije. Ako vi iskusne kolege ili urednici mislite da ste bogom dani, nedodirlji, šta god...da ne sme ništa da vam se ništa kaže - grdno se varate jer ću ja, a verujem i mnogi drugi, uvek reći ono što misle.

6. Rebuse dotične persone neću više komentarisati, niti bilo šta u vezi sa njim, za mene je od sada nepostojeća osoba.

Milan S. је рекао...

Sad je malo bezveze pitati nakon ovakve diskusije i ne ispasti pristrasan, ali samo da proverim da li sam dobro razumeo - da li se misli na to da je Cako nadimak (znači, ovde subjekat u nominativu)?

Miroslav Cvetković је рекао...

Da, Cako je nadimak (nominativ jednine), a rešenje, kako je i Berilac napisao: Nasamari Natu Cako, Vićane (NASA, Marina Tucaković, Ane).

Milan S. је рекао...

Hvala!

Belirac је рекао...

Prema "Rječniku osovnih imena" Mate Šimundića (Zgb, 1988) Cako je muško ime izvedeno od brojnih osnovnih imena (Aleksandar, Aleksej, ..., Stanimir, ... Stanislav, ..., Stanko...), zapravo ime od milja.

Анониман је рекао...

neka Dejan pošalje adresu, jer nije dovoljno Dejan Minić, Leskovac - feniksovci

Dejan Minić је рекао...

Hmmm, Peri sam u Kikindi uredno dao svoju poštansku adresu, a i sa redakcijom sam razmenio po jedan mejl, tako da ste imali obe moje adrese.
Nisam razspoložan da vam direktno pišem, evo vam je ovde.

ul. Pana Đukića 82, 16000 Leskovac, Srbija.

Анониман је рекао...

Hvala Dejane, Feniksi su već na Bajakovu (Pero)

Slavko Bovan је рекао...

Rekoh ja Dejanu!
Sve važne informacije, nalaze se i razmjenjuju se OVDJE :)