недеља, 22. децембар 2013.

KNJIGA U NAJAVI



“ANAGRAMNA 2013.”
Prolazi i 2013. pa se polako sumiraju postignuti rezultati. Šta su radili anagramisti i kakvi anagrami su objavljivani, koje je imao najbolje rezultate na takmičenjima  saznaćete iz “Anagramne 2013.”. “Anagramna” će polovinom februara 2014. biti razaslata na elektronske adrese enigmata koje to interesuje.

Novi godišnjak imaće poznate naslove i pokrivati (gotovo) sve aktivnosti anagramista na srpskom jeziku i u Srbiji. Do sada se nakupilo nešta više od 1.000 anagrama, oko 120 prate stihovi. Evidentno je da se broj štampanih anagrama smanjuje, odnosno da se anagrami sele na internetske sajtove i blogove. Saglasno ovome trendu Anagramna 2013. imaće i novo poglavlje - “Anagrami sa neta”. U ovom poglavlju videćete anagrame koji su tokom godine objavljivani na blogovima koje vode našI poznati anagramisti. Razume se, anagrami koji su se takmičili biće posebno dati u poglavlju “Takmičenja anagramista”.

Ovom najavom želim da vas sve pozovem na saradnju kako bi Anagramna bila što potpunija i što vernije i tačnije zabeležila anagramska događanja iz 2013.g. Pozivam sve anagramiste da mi pošalju svoje (može i tuđe) anagrame koje su objavljeni u lokalnim i regionalnim časopisima, odnosno u listovima i revijama koje samo sporadično objavljuju anagrame. Ovo je prilika da na mejling listu dođu i oni ljubitelji anagram koji do sada nisu dobijali Anagramne. Adresa za sve kontakte je veraknezevic@open.telekom.rs
Dinko Knežević

Нема коментара: