субота, 29. март 2014.

REZULTATI

Na sajtu ESS-a objavljeno:
Završen šesti memorijal "Srboljuba Stankovića - čika Stanka" -
Prispele radove pregledao je žiri u sastavu: Miroslav Lazarević, predsednik i Đorđe Otašević, Miodrag Tošić, Vladeta Trivunac i Milan Šaban članovi žirija.
 a). Čist slovni rebus: 1. Milosav Marjanović, 2. Milija Stevanović, 3. Milija Stevanović
 b). Kombinovani slovni rebus 1. Momir Vučenović, 2. Branislav Nikić, 3. Milija Stevanović
v). Indirekt 1. Danica Stojimirović, 2. Nikola Pešić, 3-4. Milija Stevanović, Radenko Raković
Detaljnije na sajtu ESS-aOVDE

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitka najbolje plasiranim takmičarima. Kada proučim materijal, možda će biti dodatnih komentara.

Slavko Bovan је рекао...

Svako takmičenje zavređuje pažnju ovog bloga!

Dejan Minić је рекао...

Ništa se ne brini, Slavko, evo ja ću malo da prokomentarišem, kad već to nije moguće učiniti na sajtu ESS-a.

Najpre, na ovom takmičenju ću učestvovati kad bude omogućeno elektronsko slanje radova. Blago rečeno, duboko nerazumevanje vremena u kome živimo.

Slovni rebusi su mi uglavnom interesantni, ima zaista novih ideja, i čini mi se da je žiri (bez obzira na raznovrsnost glasanja) odradio dobar posao. Utisak mi kvari Šabanova 'desetka' (ostali dali nule) ideji IMANJE DO ZRMANJE. To 'I manje', 'ZR manje' je više puta viđeno.

Kod indirekata mislim da se žiri propisno obrukao. Pobednički rad GLAS NARODA (glasna roda) je za momentalnu diskvalifikaciju zbog ponavljanja korena, ma praktično ista reč i u postavci i u rešenju. Plus ovo 'roda - naroda' često viđeno. Tu jedini Šaban nije dao poene, interesantno. Rad koji deli 3 i 4 mesto OKOVRATNIK (...okov ratnik) je 'nehotični' plagijat. Odavno je objavljen identičan rebus. Nemoguće da ni jedan član žirija to nije znao. Ni rad koji je osvojio 2. mesto (MOŽDANA VIJUGA - ...možda naviju ga) nije bogzna kakav. Prva polovina je već poznata, a u drugoj polovini mi se ne sviđa redosled reči. Na tom istom Memorijalu ranije je pobedio indirekt (za mene jedan od najboljih svih vremena) MOŽDANE ĆELIJE (...možda neće lije) sa postavkom 'Premda će lisci sigurno...'.