петак, 25. април 2014.

NOSTALGIJA (192)

(Prilog: Ilija Đurković)

13 коментара:

Анониман је рекао...

Legenda ! ! !

Moji počeci u svijetu enigmatike počinju sa ovim listom.

Još i danas, ponekad, sanjam da u nekom većem gradu dolazim na kiosk i ugodno se iznenadim da Džepna ipak izlazi, ali je ne nalazim kod kuće na ''mojem'' kiosku. Grozničavo (da me netko ne pretekne!) kupujem sve brojeve koje zateknem i presretan se - BUDIM.

Razočarenje!

stjena

Slavko Bovan је рекао...

Mnogi hvale ovaj list.

Gojko је рекао...

DŽE pna K rižaljka - DŽEK

Belirac је рекао...

Ja sam svoju prvu križaljku objavio baš u "Džepnoj križaljci". Pročitajte ovdje.

Анониман је рекао...

Upravo tako - legenda.

Imam slicna sjecanja i asocijacije kao i Stjena. Poslije BL zemljotresa 1969. bio sam "evakuiran" kod tetke u Glamoc. Ta Zima 69/70 je bila izuzetno snjezna, ponekad danima nije bilo poste ni novina. Sjecam se kioska i prodavacha imenom Ilija - Ilje i mog zadovoljstva kad bih nashao Dzepnu, njemu bilo shega kako se ja veselim. Analizirao sam radove, chitao odgovore suradnicima, pokushavao sastaviti dovoljno dobro na mali format namijenjen pochetnicima. Bilo je necheg posebnog u pristupu, perfekcionizam ...
Hajro

Rešad Besničanin је рекао...

Kako je to lijepo kad čuvaš svoj prvi rad. Jovane, zavidim ti. Ja odavno nisam vidio svoj prvenac. Objavljen je u "Kvizu" 1978., u nekoliko navrata sam preko nekih kolega pokušavao da saznam u kojem broju (pa da ga imam makar skeniranog). Ali još čekam...

Анониман је рекао...

Resade, javi barem priblizno mjesec i koji je tocan rad. Ja ću ga pokušati pronaći u "Kvizovima". I naravno skenirati ga.
Kohortas.

Rešad Besničanin је рекао...

E moj dobri Josipe, kad bi ja to znao. Jedino da se prelistaju svi brojevi iz 1978! Rad mora biti tamo na onoj stranici za početnike! Čini mi se da se zvala "Ovo sam sastavio ja". Nešto mi govori, kao kroz maglu, da bi na naslovnici trebala biti Pismestrovićev crtež Zuke Džumhura! Ali ni tu nisam sasvim siguran.

Miroslav Cvetković је рекао...

Kod mene je polovina zaostavštine Milovana Samardakovića (Vjesnikov kviz), ali od sredine osamdesetih. Brojevi do 300-tog su kod PRVOG POTPRESEDNIKA ESS ili kod Marjana Radakovića. Da imam te primerke, Rešade, rado bih ti skenirao traženi rad. A, nije ni neka velika muka prelistati 26 primeraka koliko je izlazilo godišnje.

Buda је рекао...

Rešade, pošto mi je dostupna potpuna arhiva Kviza, pokušat ću naći taj rad (ako me netko ne pretekne).
Pozdrav

Slavko Bovan је рекао...

Sada su zadata (najmanje) tri zadatka za Evergrin!

Rešad Besničanin је рекао...

Ovo se zove kolegijalnost!

Slavko Bovan је рекао...

Biće još kolegijalnosti (odmah iza ponoći na ovom mjestu)