недеља, 25. мај 2014.

MISAONI DESETOBOJ


Piše: Luka Pavičić
Dana 23-24 svibnja u ugodnom ambijentu Palaca Derossi u Trogiru, održan je Misaoni desetoboj. Organizator je bio Petar Štambuk a domaćin Mario Derossi. Misaoni desetoboj je bio zamišljen kao međunarodni, no na žalost vanredna situacija i obveze su spriječile Radu Goljovića i druge da nam se pridruže. Tako se okupilo nas osmero: Snjeguljica (Zrinka Kokot iz Zagreba) i sedam "patuljaka" iz Splita i okolice. U jednoipodnevnom druženju natjecanje se odvijalo u slijedećim disciplinama: Mastermind, Quiz, Popovska, Brzopotezni šah, Sudoku i Logika (autor Siniša Hrga), Optimizer (autor Jovan Novaković), Križaljčica 3x3, Enigmatika (pripremio Ivan Čotić) i Sastavljanje anagrama. 
U borbi za medalje rasplet se odigrao tek u zadnjoj discipliniu Sastavljanje anagrama, na teme: IMENA SUDIONIKA, i: MISAONI DESETOBOJ U TROGIRU. Vrhunski splitski pananagramist Miro Šarić je trijumfirao s obje teme, i tako zadržao srebrnu medalju. Posebno se istakako u drugoj temi s premetom koji je osvojio sve petice: 
I ENIGMATI DOBRO USOSE JUTRO! 

Konačnoj redosljednica: 
1. Petar Štambuk
2. Miro Šarić 
3. Zrinka Kokot 
4. Luka Pavičić
5. Marinko Čogelja
6. Dubravko Mitrović
7. Marko Mihaljević 
8. Mario Derossi
.
Rezultat posljednje dvojice nije najrealniji, obzirom da Marko zbog posla nije mogao doći u petak, a Mario je radi svadbe trebao otići ranije s natjecanja. Sve u svemu, ugodno druženje i zanimljivo natjecanje, koje će se vjerovatno ponoviti već slijedeće godine.


3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Sa posebnim zadovoljstvom objavljujem ovakve priloge.

Unknown је рекао...

Vidim da je bilo lijepo druženje enigmata i zavidim vam na tome.
Ima li možda zadataka iz Logike i Enigmatike za objavljivanje?

Giša је рекао...

Ilija, ako si zainteresovan za logičke zadatke, ja ti ih mogu poslati u velikim količinama, u PDF-u ako ti odgovara... Samo mi se javi na mail ako želiš.