недеља, 26. октобар 2014.

ENIGMATI NA SAJMU

Prošle godine na Sajmu knjiga
Sudeći po najavama, narednog utorka na Beogradskom sajmu biće prisutan veliki broj enigmata. Pridružite se!
Planiran je niz druženja uz enigmatske razgovore, zajedničkih obilazaka štandova, razmena knjiga, ali i "bilateralnih susreta".
Susret je zakazan za 11 sati ispred Hale 1, a nekoliko minuta kasnije proglašenje pobednika konkursa ESS za "sajamski anagram" na štandu renomirane izdavačke kuće "Prometej" (velikog sponzora Susreta enigmata Srbije). U neposrednoj blizini "Prometeja" je štand "Alme" Đorđa Otaševića  (vidi foto!) izdavača enigmatskih knjiga. Vreme od 11-13 provešćemo po planu koji dogovorimo na licu mesta. U 13 sati u Hali 1A počinje promocija knjige "Ukrštanje reči u srpskoj enigmatici". Nakon promocije, sledi nastavak druženja.
 TIO će sve značajne (ali i manje značajne) momente sa "enigmatskog dana" na Sajmu propratiti na adekvatan način. Biće materijala i za "Eroteke".
Ovde valja napomenuti da je prošle godine ideju za ovakve susrete dao kolega Jovan Nedić, a da Milorad Živanić to i organizovao. Prošle godine bilo je dobro, očekujemo da tako bude i ove godine te da će ovo okupljanje ući u kalendar enigmatskih okupljanja enigmata iz ovog dela Evrope.

14 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Planiram da dođem na Sajam oko 10.00.

Slavko Bovan је рекао...

Inače, k'o u inat, iz Kikinde na Sajam se organizovano ide u srijedu - vrlo povoljan aranžman (1000 dinara bus i 150 dinara ulaznica + slobodan dan (preko sindikata), ali, eto..."mora" se u utorak (dvostruko skuplje, nije "od vrata do vrata", te nema slobodnog dana pa moram da uzmem dan od odmora).

Ipak, nije bilo dileme. Utorak!

Quizmaster је рекао...

U prethodnih godinu-dve dana videli smo u punom svetlu lik i delo aktuelnog predsednika ESS, Milorada Živanića. Nekoliko nas odavno je skretalo pažnju o kakvoj je lošoj osobi reč i jako nam je žao što su ljudi iz "Nove zagonetke", koji su ga kandidovali za tu funkciju, to shvatili tek kad ih je oštetio direktno za novac.

Šta dalje pričati kad je dotični tip prisvojio čak i 3.000 dinara koje su Nišlije uplatile u savez za pobednika konkursa u sastavljanju klasične narodne zagonetke! Trebalo bi da se stidite svi vi koji u utorak dođete na taj skup enigmata i budete se rukovali i veselo ćaskali sa takvom osobom.

Slavko Bovan је рекао...

Dosadašnji pokušaji "miniranja" enigmatskih druženja koji nisu aminovani sa jedinog ispravnog mjesta za aminovanje (iz NS) nisu uspjeli (Vranje, Kviskoteka-Jarun, Bor,...) te se nadam da ni ovoga puta neće biti smetnji da se sastanemo i lijepo provedemo.
Pretpostavljam da smo svi dovoljno uračunljivi da odgovaramo za svoje postupke.
Planirao sam dolazak za sutra u 10.00, a koliko sam informisan, pojedine kolege su već danas na Sajmu, a biće tu i sutra ( i u 11 i u 13, a i nakon toga). Radujem se susretu sa dragim kolegama.

Анониман је рекао...

Сала "Борислав Пекић"
Уторак, 28. октобар
13:00 - 13:45 АЛМА - Представљање књиге "Укрштање речи у српској енигматици", учествују: Драган Лојаница, Живомир Јевтић и аутори М. Лазаревић, Ј. Вуковић и М. Тошић

Quizmaster је рекао...

To što ti preterano naglašavaš kako se veseliš susretu sa kolegama (tako nešto napisao si do sada barem hiljadu puta) ne znači da meni nije drago da vidim kolege i da drugima (naravno, govorim o onima koji su iskreni, pošteni i dobri ljudi) nije drago da vide mene. I tako je do sada bilo u desetak zemalja u koje sam putovao - uvek sam bio srdačno dočekan i ljudima je bilo drago što mogu da upoznaju takvog vrhunskog enigmatu i što mogu da vide moje knjige. Nešto od toga sam prodao, nešto se trampio, a ponajviše sam darovao, jer meni novac nije primarni motiv u životu.

Prema tome, tvoji dosadašnji pokušaji da me ocrniš i predstaviš ljudima kao neku zlu osobu i kvaritelja nekakvih druženja, podjednako su bili neuspešni kao i moji pokušaji da utičem na savest i poštenje enigmata. No, ako već ne mogu da promenim ljude (koji su jako kvarljiva roba, što se najbolje vidi na tvom primeru) onda se barem držim one narodna izreke "s kim si - onakav si", pa se ne družim i ne sarađujem sa raznim lažovima i prevarantima.

Slavko Bovan је рекао...

Korisne informacije:
Радно време
Сваког дана: од 26. октобра до 2. новембра од 10 до 21 ч.
Улазнице
Цене улазница на 59. Међународном београдском сајму књига остале су непромењене у односу на протеклих пет година – појединачна улазница је 250 динара, улазница за групне посете је 150 динара. Цена породичне улазнице је 600 динара.

Slavko Bovan је рекао...

Korisne informacije:
Изложбене целине
• Хала 1 арена: домаћи издавачи којима је издаваштво примарна делатност (искључиво са сопственим издањима), простор за промоције
• Хала 1 партер: домаћи издавачи којима је издаваштво примарна делатност (искључиво са сопственим издањима)
• Хала 1 галерија: домаћи издавачи којима је издаваштво примарна делатност
• Хала 2а: почасни гост Београдског сајма књига -Кина, инострани излагачи, националне презентације, издавачи школске и стручне литературе
• Хвала 2ц: издавачи који као основну делатност имају образовање (факултети, школе...), издавачи школске и стручне литературе
• Хала 4: домаћи и страни издавачи, државне институције/установе (министарства, библиотеке, музеји...) и издавачи из области религије и теологије, продаја књига и дистрибутери
• Хала 4 галерија: продаја коришћених и антикварних књига
• Хала 1а: програмске сале и изложбе
• Хала 2 галерија: прес центар
• Хала 2б: дечја сала, изложбе

Slavko Bovan је рекао...

Planirao sam dolazak za sutra u 10.00, a koliko sam informisan, pojedine kolege su već danas na Sajmu, a biće tu i sutra ( i u 11 i u 13, a i nakon toga). Radujem se susretu sa dragim kolegama.

Slavko Bovan је рекао...

Zapažam da nisu ista imena pomenuta na sajtu ESS i na sajtu Sajma povodom promocije knjige "Ukrštanje reči u srpskoj enigmatici".

Belirac је рекао...

Organizator putovanja iz Belog Manastira kaže da stižemo do 12 sati. Nadam se da ću tada zateći nekoga na štandu "Prometeja".

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, čekaćemo vas.

Belirac је рекао...

Iz Belog Manastira stiže prepun autobus, ali ja ovaj put sližem - solo. Čujem da nam je vođa puta - prekobrojan (toliki je interes za odlazak na Sajam knjiga).

Slavko Bovan је рекао...

Večeras je stiglo dosta poruka od kolega koji sutra dolaze na sajam. Mogao bi to biti baš "Enigmatski dan".