понедељак, 29. децембар 2014.

REZULTATI


18 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Čestitam
Đurkoviću, Goljoviću i Ozdanovcu a onda redom svima!
Zahvaljujem na učešću.

Čestitam i Milanu na odličnim rebusima.

Slavko Bovan је рекао...

Prva trojka biće nagrađena knjigama, a dobitnik četvrte knjige biće objavljen sutra popodne nakon komisijskog izvlačenja. (U konkurenciji su svi od 4. do 18. mjesta)

Milan S. је рекао...

Poštovani rešavači,

drago mi je da ste se i ovog puta odazvali našem pozivu na rešavanje. Nadam se da su rebusi ispunili očekivanja i da ste uživali u njihovom rešavanju. Čestitke pobedniku, ali i svima ostalima, jer ste tek svi zajedno rešili sve rebuse :) Plašio sam se da će kriptorebus ostati bez rešenja, ali mi je drago da je nekoliko rešavača otkrilo "ključ".

I ovog puta bilo je originalnih rešenja, koja smo priznavali ako su bila relativno korektna. Uglavnom, mislim da većina ne zahteva diskusiju, samo bih pomenuo neka:

• Kod rebusa „Naš tim asova strunu“ mislim da su svi rešavači (a bilo vas je dosta) došli do rešenja „Naš tim asova strune“. Ovo je, naravno, priznato, iako bi upotrebu svršenog glagola u indikativu prezenta trebalo izbegavati (korektnije je da rešenje bude „Petar pade“ nego „Petar padne“).

• Kod rebusa „Toto ne da glas svoj nikom“ bilo je, po očekivanju, dosta alternativnih rešenja. Priznata je i varijanta „Tuto ne da...“, kao i (teška srca) „Mato ne da...“. Nisu priznate „Neto ne da...“ (na slici i te kako tone!), „Zato ne da...“ (glagol 'zatonuti' je prelazan) i „Nato ne da...“ (glagol 'natonuti' ne postoji).

Od ostalih pokušaja koje vredi pomenuti, nisu priznate „Prije žute rase“ (na slici je naznačeno da jež ide), „Bojan poklopa cverglane“ (reč „nebojan“ ne uklapa se u crtež), „Nas tri puta ljubi Milan“ (kako ste to, zaboga, dobili!?), kao ni „Predebela macana košulja“/„Predebelo mačena košulja“ :). Pokušaj „Gorile paze Lenija Kravica“ nije prošao jer je dotična kravica upadljivo s leve strane. Pokušaj „Minasu variću muruze“ nismo razumeli, a razveselilo nas je i „Vo stoku svemiruje“! Kao što vidite, niste se jedino vi zabavljali :)

Napominjem da (ne)priznavanje pojedinih alternativnih rešenja nije uticalo na gornju polovinu tabele, zbog velike bodovne razlike između pojedinaca.

Srdačno vas pozdravljam, još jednom zahvaljujem na učešću, i nadam se da se na ovom takmičenju vidimo i naredne godine, u još većem broju!

Milan Sečujski

Slavko Bovan је рекао...

18 učesnika svakako je dobar broj. Ipak, nadao sam se makar da dobacimo do 20 (ali to je već moj problem).

Dobro je da su odgonetnuti svi rebusi. Ima nekoliko koji mi se baš-baš dopadaju.

Раде Гољовић је рекао...

Поновно честитике Илији.
Ђурковићу, царе, опет си одрао целу екипу Студењака!
Дакле, ми смо ван конкуренције.
Уместо "Раде Гољовић" треба писати "ШК Студентски град (в. к.)".
Наступили смо у саставу Марко Обрадовић, Раде Гољовић и Мирослав Пријовић. Дакле, без Данијела Милошевића и Ненада Савића. Да су њих двојица били ту, можда бисмо и стигли некако Илију.

Дакле, нас прескочите за листу награђених. Пласман је Илија, Илија, Чеда, Михајло, Будимир...

Милане, хвала за врхунску забаву.
Славко, хвала за техничку подршку.

Ради масовнијег учешћа, лично ћу се потрудити да следеће године доведем неки народ. Такође, сматрам да би требало да се распис такмичења објави код Банета, Зокија и других који имају блогове.

Срећна вам свима 2015.

Гољо

Milan S. је рекао...

Hvala vam svima na učešću - to znači da smo u stvari imali 20 učesnika :)

IlijaO је рекао...

Kako je iz tabele vidljivo, samo je jedna žena uzela učešće u natjecanju i iza sebe ostavila "zvučna " imena ( he-he Nikola). Iz tog razloga, ne umanjujući vrijednost osvojene nagrade, predlažem da se moja nagrada uruči gospođi( ili gospođici ?) Anici Milošev, i odričem se njoj u korist!
Sad očekujem odobravanje i pohvale za nesebičnu gestu!
Pohvale autoru( a to se zna, da ko zna, zna) organizatoru i prvom asistentu SB, kao i svim sudionicima!
Do idućeg...

Luka је рекао...

Rješavanju sam pristupio tek u nedjelju popodnem obzirom da sam išao na Hvar roditeljima čestitati Božićne blagdane. No, da sam krenuo sa rješavanjem i u subotu, ne vjerujem da bi postigao punobolji rezultat, a kamoli da primirišem vrhu tabele.
U svakom slučaju sve čestitke Iliji Đurkoviću koji je ponovno bio u formi i "ubo" skoro sve rebuse još u prvoj fazi. Zadovoljstvo mi je što sam ipak prokljuvio onaj rebus koji nije uspio. I to je prošla ona varijanta s Matom, a u trećoj fazi sam napisao autorovu zamisao.
Dakako, čestitke i ostalima listom s redosljednice, a posebana čestitka i zahvala autoru rebusa te domaćinu za ugodno druženje i zabavu.

N. Petkovski је рекао...

Taj "he-he Nikola" iz IlijinogO komentara se nije takmičio. Milanu sam poslao sledeću meil poruku:
"U velikoj sam gužvi, pripremam se za dolazak mojih ćerki za novododišnje praznike, jedna sa Kipra gde je udata, druga iz Holandije, gde je ona udata. Ovde došla prava zima, veliki sneg, velika frka, let iz Holandije koji je trebao da bude juče je otkazan pa prezakazan za prekosutra, sutra treba da dođe onaj sa Kipra, pa velika je neizvesnost šta će se događati. U takvoj žurbi i psihozi zaista nemam ni vremena ni volje da rešavam rebuse. Ovlaš sam ih pogledao, na prvi pogled nisam mogao nešto izprve da rešim, jedino broj 18 i to još juče, ali nisam imao vremena da pošaljem rešenje, nadajući se da ću danas smoći snage da nešto više rešim. Ipak neće biti ništa od toga, pa evo šaljem samo to jedno rešenje: NAŠTIMA SOVA STRUNE = NAŠ TIM ASOVA STRUNE. Ako je tačno rešenje, eto, makar simbolično učestvujem i ja sve sa ciljem da ti učinim čast i odam priznanje za uloženi trud u spremanju ovog takmičenja".

A što se tiče Anice Milošev, ona dovoljno poznato i "zvučno ime" naše enigmatike i svaka joj čast. Ona je ipak rešila 6 rebusa. Za mene se znalo da ću biti zadnji na tabeli. Ja sam išao sa onom devizom: važno je učestvovati i učiniti čast organizatoru, sve sa ciljem da bude što više učesnika.

Slavko Bovan је рекао...

Vrlo cijenim postupak Nikole Velikog Makedonskog!

Slavko Bovan је рекао...

Prihvataju se i pozdravljaju postupci R. Goljovića i Ilije Ozdanovca.

Knjige idu iliji Đurkoviću, Čedomiru Milanoviću i Anici Milošev.

Slavko Bovan је рекао...

Prateći dešavanja na blogu, zaključio sam da je bilo mnogooooo više rješavača od ovih 18 (ili 20). Zašto nisu učestvovali pitanje je za njih.

Lično mislim da je ovo najbolja Milanova kolekcija rebusa do sada i među ovih 24 komada da ima za svakog po nešto....i laganih, i teških, i novih kombinacija, ...

Анониман је рекао...

Zato ćemo se mi Slavonci Nikoli za ovako " veliki uspjeh" odužiti u petom mjesecu sljedeće godine. kohortaš.

IlijaO је рекао...

Hajde Nikola! Ovo he-he je bilo od milja, a i izgovor ti je "u redu"(kod Slavka je prošao)! Šalim se dakako!
A u svakom slučaju, želim ti, od srca sretne i obilate zadovoljstvom novogodišnje blagdane,( i tvojoj obitelji, naravno) kao i još puno puno naših kontakata i konfrontacija u 2015.
Pa makar se i družili u maju!A do tada vježbaj rebuse!

Анониман је рекао...

Zahvaljujem se IlijiO na ustupljenoj knjizi :).

Veliki pozdrav za Nikolu!

SRETNA NOVA GODINA SVIM RESAVACIMA!

Anica

Slavko Bovan је рекао...

Četvrtu knjigu dobio je Nevenko Soldo jer je njegov broj (14) bio na ceduljici koja je izvučena. Čestitam i njemu!

Раде Гољовић је рекао...

Свака част Илији Оздановцу на каваљерском поступку.

Гољо

N. Petkovski је рекао...

Hvala svima koji su me pomenuli. Sad sam tek video na tabeli - da sam poslao rešenje tog jednog jedinog rebusa još prvi dan, ja bih osvojio ČAK 16 bodova, pa još ne bi ni bio zadnji na tabeli ha-ha-ha. Svejedno, važno je da smo se lepo zabavljali, a naravno nastavićemo u maju na Uni. Kohortašu naravno nosim skopsko pivo, da vežbam rebuse ne pada mi na pamet, kad ih zajedno sa IlijomO rešavam šampionski. Ma sve će biti urnebesno na Uni.

Svima želim srečnu Novu 2015 godinu i da nam i ona prođe u ovakvom dobrom raspoloženju. Živeli!