четвртак, 26. март 2015.

VESELO DRUŠTVO IZ ZAGREBA

Piše: Boris Nazansky
Ovo je ne baš posve uspjela fotografija snimljena Markovim  pretpotopnim fotoaparatom (zato je kasnilo razvijanje, pa kasni i ova  vijest) u kafiću "Incognito" u Savskoj, 11. 3. Tog je dana, naime,  Marko (Smolčić) proslavio 70. rođendan i na svoju proslavicu uspio  prizvati legendarnoga Nedeljka Krakera, pa evo: trenutak za povijest  makar i ne baš najkvalitetnije zabilježen. Naprijed su Nedeljko  Kraker lijevo i Vladimir Kutnjak u sredini, a otraga redom slijeva  nadesno: Zdenko Bakotić, Dragana Milić, Ranko Skopal, slavljenik  Marko Smolčić, Boris Nazansky i Ivan Hrgović.
Srdačni pozdravi,
Boris

13 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Za vesele vijesti nikad nike kasno!

Slavko Bovan је рекао...

Fotografija stvarno nije kvalitetna, ali se dobro raspoloženje može prepoznati.

Belirac је рекао...

Pozdravljam veselo društvo. Slavljenika smo spominjali tokom puta Osijek - Kikinda (i obrnuto).

Slavko Bovan је рекао...

...a i u Kikindi!

Slavko Bovan је рекао...

IlijaO će dodati. "Dobar glas daleko se čuje"!

Ilija Đurković је рекао...

Koliko legendarnih enigmata na jednom mjestu!
Posebno mi je drago što vidim Nedeljka Krakera kojega nikad nisam vidio ni uživo ni na slici!

IlijaO је рекао...

Kako je IlijaO ( za finog vremena) često vrijedan, pa usput i umirovljen, razumljivo je da se"umori" i ide ranije pajkiti! Ali zato se budi ranije!
Slavkov navod od sinoć stoji( Ono : Dobar glas...)!
Pozdravljam(zakašnjelo) društvo na slici, a posebno slavljenika Marka Smolčića, koji je eto , za one koji ne znaju, rodom Retkovčanin, dobar dio života proživio( doslovno) u Slavonskom Brodu, a sad je eto Zagrepčanec.
TREBA MI BROJ NJEGOVOG MOB.( zagubio sam ga)!ILI NEKA ME NAZOVE!
Na kraju, pozdrav i svima sa slike!

Miroslav Cvetković је рекао...

Vidim da se Nedeljko nije mnogo promenio (videli smo se pre 35 godina), samo je osedeo. Slavljenik se, takođe, dobro drži. Od ostalih koje poznajem, Ranko i Boris su iz mojih 50-ih, pa je jasno da su još uvek - mladići! Od svih sa slike Borisa i Ranka sam video relativno skoro, krajem 1989. godine. Snimao sam "Brojke i slova", pa sam nenajavljeno svratio na 5 minuta do zgrade "Vjesnika".

Belirac је рекао...

Miroslav ima fantastičnu memoriju ili evidenciju enigmatskih susreta?
Ja sam, npr., prošle godine sreo Draganu Milić, Ranka Skopala, Marka Smolčića, Borisa Nazanskog i Ivana Hrgovića. Relativno skoro sam sreo i Vladu Kutnjaka, a kad sam posljednji put vidio Zdenka i Nedjeljka, to više ne bih znao reći.

Miroslav Cvetković је рекао...

Nemam evidenciju, ali bolje pamtim davne događaje od onih skorašnjih - kao svaki matorac :)

Slavko Bovan је рекао...

Predlažem da se vlasniku "Incognita" zatraži besplatna tura pića za veselo društvo. Ipak je nekoliko puta imao reklamu na globajnoj mreži :)))

(Nadam se da će biti još "reklama" za ovaj kafić jer očekujem još priloga sa ovakvih druženja)

Luka је рекао...

Baš lijepo društvance, i pozdrav svima, a osobito slavljeniku. Eto proteklih dana bijah u Zagrebu, i 15-ak dana zakasnih na proslavicu. nažalost, nisam "cognito" stigao posjetiti Incognito, no vjerujem da će biti prilike. Također pozdrav Krakeru, kojeg duže vrijeme nisam vidio.

IlijaO је рекао...

A što reći, ovako rano ujutro!
Sinoć sam ubio mobač dok sam razgovarao s Markom S., predložio sam mu Sedru, uzeo je u razmišljanje, raširiće ideju ( kognito u "Incognitu"). Sve najavljuje da bi "Sedra" mogla biti "Weltmeisterschaft"!
Do tada, pozdrav svima sa slike!