четвртак, 30. април 2015.

ENIGMATSKA RADIONICA



Piše: Krsta Ivanov
Na inicijativu Biserke Janošević, bibliotekarke Narodne biblioteke Bor, ogranak „Milan Popović“ u Zlotu, a u okviru Enigmatske radionice, Enigmatska sekcija ESS-Enigmatski klub „Bor“ pripremio je i održao takmičenje u rešavanju enigmatskih zadataka.
Na zakazani termin, u prostorijama biblioteke u Zlotu, u utorak, 20. aprila 2015. godine, u 17 časova, došle su „junakinje“ – učenice od petog do sedmog razreda Osnovne škole „Petar Radovanović“. Za 60 minuta, umeće u rešavanju mozaičke ukrštenice, kvadrata 5x5, rebusa, osmosmerke i piramide, bilo je na zavidnom nivou. Učesnice: Olivera Vasić - VII, Anamarija Giginjerević - V, Milica Gušlješević - VI, Vasilija Đurić - VII, Jelena JovanovićV , Marija Margitanović - VII i Kristina Petrikić - VII, dobile su po diplomu za učestvovanje u rešavanju enigmatskih zadataka.
Nakon pregleda zadataka, članske karte biblioteke i po primerak „Enigmatike“ dobile su za osvojeno: 1. mesto – Kristina Petrikić; 2. mesto – Vasilija Đurić i 3. mesto – Marija Margitanović.
Enigmatske zadatke pripremili su Radomir Matić i Krsta Ivanov. 

3 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Pohvale!

Ilija Đurković је рекао...

Svaka čast inicijatorima ove akcije!

Krsta је рекао...

Eto, trudimo se da deci udovoljimo. Hvala!