четвртак, 28. мај 2015.

RAZGLEDNICA IZ INDONEZIJE




Piše: Jovan Nedić
Jutros u 9 sati stiže mi e-poruka od Štefana Markoviča iz Mengeša kod Ljubljane kojom mi javlja da u ponedjeljak putuje na dvije nedjelje u Sevilju i Barcelonu. U Sevilji, naime, živi njegova kćerka.
Odmah poslije toga stiže mi poštom razglednica na čijem licu ispod slike piše TANA TORAJA, a s poleđine saznajem da mi "pozdrave sa putovanja po Indoneziji šalju Vera, Rok i Štefan" (Rok je Štefanov sin, koji kao pilot radi u Indoneziji). Iznad pozdrava napisano je mjesto i datum: "Ubud (Bali), 23. 4. 2015". U Beli (Manastir) razglednica je, međutim, stigla tek poslije mjesec dana, a zašto je toliko dugo putovala vjerovatno nikada nećemo saznati. Brže bih je dobio da ju je pošiljalac spremio u džep i predao mi je kad smo se sreli u Bihaću na Susretu enigmata Una 2015 (17-19. V.).
Hvala Štefanu na javljanju i novinama koje mi je donio iz Indonezije. Na mojoj razglednici ne može pisati Bali, ali može – Beli.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Jovane,

uistinu bih kartica brže došla do tebe, da sam je doneo u Bihać, al to ne bi bilo isto. Kartica je poslana iz mesta Ubud na Baliju, iako je slika iz Tane Toraje na Celebesu. Imam naime naviku, da kartice šaljem pre povratka, iako sam ih možda ranije nabavio (napisao). A jedan od mojih hobija je i skupljanje razglednica, pa tako pišem razglednice sa svojih putovanja. A putovanja su manje više sada kao penzionera usmerena na posete sinovima i kčeri.
Ali to nije jedini slučaj. Sa Une sam takođe salo kartice, a do juče nije došla nijedna, iako je zadnji dan susreta na Uni bio 17.5.2015.
Evo i dokaza zašto onu klasičnu poštu zovemo "puževa pošta".

Štefan Markovič

Belirac је рекао...

Ja već dugo nisam vidio neku razglednicu Belog Manastira ili nekog drugog baranjskog mjesta. Ako nađem koju, odmah je šaljem u Sloveniju.
A da li se u zbirku primaju samo one razglednice koje su poslane poštom ili i neiskorišteni primjerci?

Анониман је рекао...

Prihvatam sve.

I hvala unapred.

Štefan Markovič