понедељак, 29. јун 2015.

KVIZOVKA U MEĐIMURJU

Učesnici turnira

EK "Božidar Vranicki", Split
Piše: Luka Pavičić


Kvizovkaški turnir - 21. Memorijal Zvonimira Jurkovića


Ovog vikenda, 27. i 28. lipnja 2015. godine, u pitoresknom okruženju Vinske kuće Turk u Vučetincu u Međimurju održan je 21. Memorijal Zvonimira Jurkovića, na kojem se okupilo osmero ljubitelja kvizovke. Domaćini turnira Silva i Ico Čotić, sa Darkom Galićem, u hotelu Park u Čakovcu su dočekali Miroslava Sabolčeca i Borisa Nazanskog, te splitsku ekipu u sastavu: Miro Šarić, Petar Štambuk, Milivoj Radoslavić i Luka Pavičić.
Po dolasku na odredište, izvučeni su parovi i igre su mogle da počnu. Boris je startao pobijedom protiv Mira u prvom kolu, no u trećem i četvrtom kolu, protiv Luke i Milivoja ostao je „kratkih rukava“. Luka je zabilježio pobjede u prva tri kola, ali je „pokleknuo“ protiv klupskih kolega Petra i Mira. Nakon poraza u derbiju prvog kola Miro Šarić je pobijedio ostale mečeve, te sa skorom 6:1 zasluženo osvojio prvo mjesto. Petar je u zadnjem kolu protiv Borisa igrao meč koji je direktno odlučivao o viceprvaku. Slova su „više mazila“ Nazanskog, te su nakon tog meča Boris, Petar i Luka su imali „zatvoren krug“ sa skorom 5:2. Gledajući susrete prema pobjedniku Miru, Boris je na kraju bio drugi, Petar treći, a Luka se morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U zadnjem kolu su se sučelili Silva i Milivoj u borbi za peto mjesto, u kojem se Milivoj pokazao kavalirom, te je isto prepustio dami. Vrijedni domaćin Ico, ove godine ponio je titulu fenjeraša, koju je zaslužio porazom u direktnom okršaju sa klupskim kolegom Miroslavom.  
Obzirom da su na turniru nastupili po četiri člana ZS Vazak i EK Božidar Vranicki, na kraju turnira su sumirani „međuklupski“ rezultati, te je ustanovljeno da su Splićani trijumfirali rezultatom 14:4. Uslijedila je obznana rezultata, te smo prionuli bogatoj trpezi, uz visokokvalitetna domaća vina. Nakon vrlo ugodnog dvodnevnog druženja rastasmo se željom susretanja i dogodine, u nadi nešto veće brojnosti kvizovkaša.

3 коментара:

Ilija Đurković је рекао...

Čestitke najboljima i pozdrav čitavoj ekipi!

Belirac је рекао...

Skoro cijela ekipa bila je i na Uni 2015.

Hajro је рекао...

Bravo za Miru i splitsku ekipu. Bravo i za Icu organizatora, valja odrzati tradiciju.