четвртак, 27. август 2015.

31.SOZAH- PREDNATJECANJE

Počelo!
Po propozicijama skinut zadatak.
Vodi: link VAZAK

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ubačen link koji vodi do VAZAKA u desni stupac.
Reciprocitet bi bio poželjan.

Tonci M је рекао...

Uz malu pomoć Googlea i HJP-a, sastavljeno! Mislim da je komentar o kraticama suvišan, ne vjerujem da će itko imati crno polje (osim ako uvrste i FRANJO i MARCIUŠ, što djeluje prekomplicirano za mene).

IlijaO је рекао...

U svakom slučaju, slažem se s Tončijem! Ako ide ime i prezime, sastavljivo je uz 1 crno polje( u čemu sam uspio). Međutim, koliko sam shvatio, nije stvar u dvoslovima, nego, stranim kraticama: a što dvoslov ne bi bio , recimo, inicijali, note solmizacije, auto -oznake....to je po meni prihvatljivo i normalno!
Druga stvar: prihvatljiv je , izgleda, samo jedan rad, tako da će svako ponaosob odlučiti o varijanti koju će prijaviti: s crnim poljem ili bez.
E sad: što su autori zamislili pod tim negativnim bodom, ne znam!

Tonci M је рекао...

Ok, sam sam i ja napravio FRANJO MARCIUŠ sa jednim crnim poljem, s jednim pridjevom u ženskom rodu, bez ijednog nepoznatog pojma. I dalje mi se verzija bez crnih polja čini boljom, imam jedan pojam s Googlea, ali potpuno prihvatljiv, i jedan iz HJP-a. Bilo bi dobro znati koji je kriterij ocjenjivanja.

Luka је рекао...

Franjo Marciuš uredno sastavljen bez crnog polja!

Tonci M је рекао...

Op-la! Bravo, Luka!

Nakon pola sata pokušaja (sreća pa je spor dan na poslu:D) nisam došao ni blizu (ako ne računamo rješenja s opskurnim pojmovima s interneta tipa IZUAL, ARKANZA, RACAD, ONILE i slično :D :D) Pogledat ću još jednom kad budem slobodan doma, ali mislim da ja bolje od svoga MARCIUŠa bez FRANJE ne mogu!