недеља, 23. август 2015.

EK "KIKINDA" I "FENIKS" NA CRVENOM MORU

Hurgada

Ostrvo Utopija, oblast Safaga, Egipat
Dejan Minić šalje fotografije iz Egipta. Time je postavio rekord u kategoriji "Obeležje EKK najdalje od Kikinde". (Naknadno ćemo utvrditi koliko je to kilometara).

10 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Pošto je dosta kolega slavilo rođendan za vreme mog odsustva, sa zakašnjenjem, koristim priliku da im poželim dobro zdravlje. Pozdrav svima!

Belirac је рекао...

Ja sam mislio da više niko turistički ne ide u Egipat... Zato, Dejane, ako imaš volje i vremena, opiši nam kako je proteklo putovanje i odmor.

Slavko Bovan је рекао...

Dejan (avan)turista.

Slavko Bovan је рекао...

Srećom, Dejan je fotografiju u narandžastom dresu poslao tek kada je došao u Leskovac!

Belirac је рекао...

Google Map pokazuje da između Kikinde i Hurgade, ako se ide preko Istanbula, Antalije, Kipra, Aleksandrije i Kaira, ima 3419 km. Jedan drugi program pokazuje da su ta dva mjesta zračnom linijom udaljena oko 2380 km.

Dejan Minić је рекао...

Ma, manite kilometre, nije to bitno.

Jovane, napisaću nešto o tome ovih dana uz par fotografija. Turista u Egiptu ima manje otkad su se pojavili ovi ludaci iz Islamske države, ali ih i dalje ima dosta u Hurgadi. Šarm el Šeik, posle dve neuspešne ture zbog malog interesovanja, nije u ponudi. Prvobitno sam tamo uplatio aranžman, ali sam se nakon otkazivanja morao zadovoljiti Hurgadom u kojoj sam već letovao pre 9 godina. Tada sam i obišao sve važnije znamenitosti Egipta (Kairo, piramide, Luksor, pustinju, neka ostrva), pa mi je ove godine (sem posete ostrvu Utopija) samo preostalo da uzivam u hotelskom rizortu sa ol inkluziv uslugom. Kakav avanturizam, ubio sam se od ića i pića:)

Smatram da je Egipat u turističkim zonama relativno sigurna zemlja, inače ne bih tamo išao sa porodicom. Nešto je veća opasnost na ovim daljim izletima, ali sam ja to ranije ˝odradio˝.

Dejan Minić је рекао...

Naravno, imao sam i vreme za rešavanje ukrštenica, te sam poneo jedini preostali broj ˝Feniksa˝ (iz one Perine pošiljke) koji do sada nisam rešavao. Došao sam i do zaključka da je vetar veliki neprijatelj ˝plažnim˝ rešavačima ukrštenica.

Mirka је рекао...

Svaka čast na hrabrosti. Super su slike.

Luka је рекао...

Mi u Splitu bi rekli: Sretno nam se vratija, i da se nisi utopija!

Gojko је рекао...

Hurgada: AUH,GARD