четвртак, 29. октобар 2015.

NOSTALGIJA (508)

Portparol Šestih susreta enigmata Srbije u akciji.
Jovan Vuković, Bajina Bašta 2006.
(Prilog: Novo Zekić)

3 коментара:

Анониман је рекао...


Portparol je preskromna kvalifikacija za Jovu Vukovića. Svojim dosadašnjim radom radom, obiljem zanimljivih istraživačkih i drugih tekstova, on ostavlja neizbrisiv trag u srpskoj enigmatici. Prosto rečeno, bez njega ne bi znali mnoge stvari o tome ko je ko i šta je šta u našem zagonetaštvu. Mislim da mu mnogo dugujemo, da mu nismo odali dovoljno priznanja za ono što je zaslužio. Toliko je tekstova napisao o kolegama, a o njemu, nenadmašnom zagonetačkom piscu, istraživaču i hroničaru, još niko nije napisao tekst kakav zaslužuje.

Momir Paunović

Анониман је рекао...

Dok malo pregledam slike Momire, mogao bi i Ti doći na red. Baš si se istakao u BB.
Novo

Анониман је рекао...


Novo, mani mene, o Jovi Vukoviću je reč. Taj skromni, nenametljivi i nerazmetljivi čovek zaslužuje da mu ukažemo više poštovanja i zahvalnosti. Neumorno radi, nije akter niti predmet bezveznih prepucavanja koja su među nama nažalost zavladala. Ono što je on napisao otrglo je od zaborava mnoge detalje iz istorije enigmatike, čitaće to sa zahvalnošću i buduće generacije.
Predložimo mu i dajmo podršku da selektira i sistematizuje svoje enigmatske tekstove i objavi ih u jednoj ili više knjiga, jer rasuti po raznim novinama i časopisima sigurno su manje dostupni nego kad bi bili sabrani u knjizi.
Hvala ti, Novo, što si me objavljivanjem ove Jovine fotografije i propratnim tekstom podstakao da ovo napišem.

Momir Paunović