недеља, 29. новембар 2015.

FENIKS - BORBA ZA KVALITET




Blogovi Enigmagika i Enigmatika TIO pod pokroviteljstvom glavnog urednika riječkog enigmatskog magazina Feniks Pere Galogaže, raspisuju mali nagradni web-konkurs za sastavljače

FENIKS – borba za kvalitet(u)

1)     sastavite križaljku na zadani simetrični lik 14 x 8
2)     hrvatski jezični standard (ijekavica, etimologija);
3)     nije potrebno opisivati;
4)     dostaviti izvore za manje poznate pojmove;
5)     svaki učesnik može poslati najviše 3 rada;
6)  radove slati Mladenu Markoviću na adresu remorkermali@gmail.com i Slavku Bovanu na slavkobovan@gmail.com ili slavkobovan@yahoo.co.uk

Bodovanje će biti javno (u komentarima), a pravo glasa će imati svi učesnici konkursa i ostali pos(j)etioci blogova koji su od ranije poznati vlasnicima. Bodovi će se dod(j)eljivati po eurovizijskom principu (1, 2, 3... 8, 10, 12 bodova), ali uz mogućnost favoriziranja sopstvenih radova. Organizatori mogu sud(j)elovati kao sastavljači, ali ne i kao glasači (osim Galogaže, koji može i jedno, i drugo).

Rad koja osvoji najveći broj bodova, uz jednako uvažavanje svih glasača (učesnika konkursa, publike i urednika Feniksa), smatrat će se pob(j)edničkim i bit će objavljen u Feniksu sa tim epitetom. Po istom kriteriju(mu) će biti proglašeni drugoplasirani i trećeplasirani rad.

Ukoliko i broj sastavljača, i broj drugih glasača bude veći od 20, proglasit ćemo najbolju križaljku po izboru učesnika konkursa, te najbolju križaljku po izboru publike. Takođe(r), urednički žiri Feniksa će izabrati svoje favorite.

Rok za slanje radova je 15. XII 2015. godine, i može biti produžen najviše 3 dana ako učesnici to budu zaht(ij)evali.

Glas(ov)anje će trajati 7 - 10 dana, a rezultati će biti objavljeni na blogovima Enigmagika i Enigmatika TIO uoči Nove godine.

NAGRADE:

I nagrada: 150 kuna (oko 20 eura ili oko 2300 dinara)
II nagrada: 100 kuna (oko 13 eura ili oko 1500 dinara)
III nagrada: 60 kuna (oko 7,5 eura ili oko 950 dinara)

Svi ostali radovi koji budu objavljeni u Feniksu će biti standardno honorirani.

Zadani lik u Word – u možete preuzeti OVD(J)E.

9 коментара:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Rado ću sudjelovati. Pozdrav svima!

Slavko Bovan је рекао...

Samo izvoli(te)!

Tonci M је рекао...

I ja sigurno sudjelujem, bit će zabavno!

Slavko Bovan је рекао...

Dakle, još svega 18 učesnika do "zacrtanih" 20 :)

Krsta је рекао...

Evo i mene,do "zacrtanih" 20, kao učesnika nagradnog konkursa za sastavljače. Veliki pozdrav cenjenom kolegi i golemom Peri Galogaži. Još jedan vid saradnje, razumevanja i poštovanja kolega enigmata sa prostora Balkana. Pozdrav učesnicima!

Slavko Bovan је рекао...

Po informacijama koje stižu do mene, u "procesu proizvodnje" već je 10 enigmata.

Анониман је рекао...

Da li mi netko može reći kakvi su kriteriji natječaja. Evo mene konkretno zanimaju dva pravila kod ocjenjivana radova: pretpostavljam da će neki autori da naprave nezapamćen rekord koristiti "izmišljene" riječi koje ne postoje u rječnicima i enciklopedijama, tj. da li će se priznavati "sve i svašta", a druga stvar su pridjevi - da li mogu u ženskom rodu?
Josip Dubrović.

Mandrak је рекао...

Znaš kako, Josipe... Smatramo da nema smisla opterećivati učesnike zahtevima i ograničenjima, pa neka svako radi onako kako voli i misli da treba, a ocene će kasnije da li je autor dobro mislio. :)

Mandrak је рекао...

... kasnije pokazati...