петак, 23. децембар 2016.

REBUSANJE (2461)

Takmičenje u rešavanju rebusa Milana Sečujskog održaće se 24. i 25. decembra.

5 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Mikser (Ser Mik)

Možda je bolje da ovo bude indirekt.

Milan S. је рекао...

Ne razumem - misliš da je trebalo da sastavim rečenicu "Kraljica je proglasila Džegera vitezom pa je on sad...(3-3)"? Zašto bih to radio? Rebus i indirekt smatram zagonetkama sasvim različitog nivoa - osim u retkim slučajevima kada indirekt zaista zaslužuje da postoji kao samostalna zagonetka, danas se uglavnom koristi kao brz način da se objavi "parče rebusa", u situacijama u kojima autor često i ne pokuša da od njega napravi nešto više, tako da ga ne cenim mnogo. Da ne pominjem postavke u kojima se nategne neka neverovatna rečenična konstrukcija ne bi li se rečenica naterala da se završi tako kako treba da se završi.

Ovo je, iako prilično trivijalan, rebus u kome se, za razliku od pomenutog predloga indirekta, od rešavača traži da ipak sam dođe do toga da je u pitanju "ser", umesto da mu se još i to servira. Ne vidim razlog da od ovoga pravim indirekt - zašto bih nešto što kao postavka predstavlja celinu pretvarao u parče nečeg manje vrednog?

Dejan Minić је рекао...

'Ajde neka bude tako u ovom slučaju. I ja sam se samo pitao (˝možda˝), onako usput. Nešto ne volim i ne cenim te kratke rebuse i pošto imam slično vrednovanje indirekta kao i ti, po nekom difoltu (kakva divna srpska reč) sam ga svrstao u manje vrednu kategoriju. Nisam razmišljao kako bi mogla da glasi rečenica u postavci, a verovatno može i bolje od tvoje.

Milan Sečujski је рекао...

Uuuu Milane, sto si se uozbiljio!:)

Dejan Minić је рекао...

Snežo, spremi mu neku pitu ili neki slatkiš, da se oraspoloži!