петак, 27. јануар 2017.

REŠAVANJE REBUSA



Na ovom mestu (po tradiciji) 27. JANUARA održava se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio Dejan Minić. Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 18:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 18 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen. Rešenja se mogu slati i na drugu adresu koju vidite u levom stupcu ili SMS na telefon 063-89-41-064.
 
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.
 
Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.
   
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću takmičenje učinili zanimljivijim.
Najbolji rešavač biće nagrađen knjigom, a biće još nekih zanimljivih nagrada.

9 коментара:

Svetlana је рекао...

Jedva čekam, već brojim dane. :)

Slavko, ako može, ja ću rešenja istovremeno poslati na obe mejl adrese da povećam šansu da stignu, pošto moj internet provajder ponekad dospe na crnu listu, pa mi onda ne prolaze mejlovi.

Slavko Bovan је рекао...

Svetlana, takav pristup me raduje.
Navijam da bude što više učesnika.

Bud је рекао...

Opet bez lopate :)

Belirac је рекао...

To je prava stvar: čistiš snijeg i smišljaš rebuse!

Dejan Minić је рекао...

Nisam ja baš za teške poslove:)

Slavko Bovan је рекао...

Pošto Dejan nije za teške poslove, zato je i napravio lagane rebuse (ha-ha). U povjerenju...Ima 5-6 baš laganih.
Mislim da je ovo jedna baš dobra zbirka rebusa. Ima jedan kod koga sam malo pametovao tražeći grafičku preradu, a sada se češkam po glavi razmišljajući da li je bolja ova nova verzija ili ona prethodna.

Dejan Minić је рекао...

Lagani rebusi su namerno odabrani za one rešavače koji se slabije snalaze ili za one koji prosto nemaju mnogo strpljenja za rešavanje. Poredak na vrhu će odrediti nekoliko težih rebusa.

Slavko Bovan је рекао...

Poziv objavio i Bane na svom blogu. Zahvaljujem.

Gojko је рекао...

Bi li mogao rebus

Usne gude Jan...?..hm ( u snegu Dejan)