петак, 30. јун 2017.

NAJAVA TAKMIČENJA

Piše: Branislav Nikić
DVA TAKMIČENJA U REŠAVANJU REBUSA
Da, dobro ste pročitali. U narednih desetak dana imaćete prilike da učestvujete u čak dva takmičenja u rešavanju rebusa na blogu rebusi.blogspot.rs. Prvo takmičenje biće održano već u petak 30.06.2017. sa početkom u 20,00 časova i trajaće do 23,00. Rebuse za ovo takmičenje pripremila je naša koleginica Svetlana Jorgaćijević. To je prvo takmičenje koje je ona pripremila, pa se nadam da ćete se odazvati u velikom broju i time nagraditi njen veliki trud.
Drugo takmičenje u rešavanju rebusa biće 08.07.2017. takođe u 20,00 časova. Rebuse smo zajedno pripremili ja i Luka Pavičić. Takmičenje će se održati povodom 8 godina od početka rada bloga. Nadam se da će i na tom takmičenju biti dobar odziv rešavača iako je to početak sezone letnjih odmora.
Propozicije za ova dva takmičenja biće objavljene na dan takmičenja.

13 коментара:

Бранислав Никић је рекао...

Hvala Slavku na objavi, a od posetilaca bloga očekujem dobar odziv.

Slavko Bovan је рекао...

Na odmoru sam do ponedeljka, te trenutno nemam neku veliku obavezu za petak. Planiram da učestvujem i ličnim primjerom podržim takmičenje.

Slavko Bovan је рекао...

TAKMIČENJE U REŠAVANJU REBUSA
Autorka: Svetlana Jorgaćijević



Propozicije

- Takmičenje počinje u petak 30.6.2017 u 20,00. U prvoj fazi koja traje do 22,00 vrednost svakog ispravno rešenog rebusa je određena brojem slova u rešenju. U drugoj fazi koja počinje u 22,00 i završava se u 23,00 objaviću kao pomoć postavke rebusa, pa će svaki ispravno rešen rebus osvojiti 50% početne vrednosti. U obe faze važi pravilo da se sva rešenja iz te faze šalju odjednom, a nikako pojedinačno. Rešenja se šalju kao tekst na moj mejl i ne treba slati fajl sa slikama koji vam šaljem zbog lakšeg rešavanja (ako ste ga preuzeli sa datog linka). Rešenja šaljite isključivo na mejl:nikic.branislav@gmail.com Kolege koje nemaju mejl, a žele da učestvuju u takmičenju, mogu poslati svoja rešenja putem SMS poruke na telefon: +381648306174
- Za rešavanje je pripremljeno 20 rebusa. Maksimalan broj bodova je 284.
- Vreme za rešavanje je 180 minuta. Rešenja koja se pošalju posle predviđenog vremena se neće priznavati.
- Ako, prilikom sabiranja bodova, dva ili više takmičara imaju isti broj bodova, o plasmanu odlučuje brzina predaje rešenja.


Srećno rešavanje i dobra zabava!

Slavko Bovan је рекао...

Gornji komentar je kopija mejla koji je stigao od Baneta.
Večeras, ko god može na zabavu kod Baneta.
Valja podržati Svetlanu kao autora i Baneta kao domaćina.
Imam izvjesne tehničke poteškoće, ali obećavam učešće, i makar jedan odgonetnut rebus. Slijedite moj primjer.

IlijaO је рекао...

E, moj sekretaru, ja se obavezujem riješiti bar dva, samo da ne budem zadnji!
Hoće li ove godine na SES-u biti ono tradicionalno rješavanje rebusa u paru?
Pa bi mogli ti i ja! Makar bili i drugi! Ili ćemo domine?

Mirka је рекао...

Joj, Ilije i foliranja. Rješenja sipa kao iz rukava a vidi priče...

IlijaO је рекао...

A još da me nije ura za...ala!
Dok sam se okrenuo 22,05.

Belirac је рекао...

Rezultati konkursa objavljeni su ovdje.

Slavko Bovan је рекао...

Kao sekretar EKK, vrlo sam ponosan na činjenicu da je od 14 učesnika čak 8 članova EKK. Manje važno je i to što su pet prvih mjesta osvojili "narandžasti". EKK se svim silama trudi da podrži svaku enigmatsku aktivnost. Ko to hoće da vidi, vidjeće, a ko ne želi da vidi, vjerovatno ništa ni ne vidi.

Slavko Bovan је рекао...

Ispravka. Od 14 učesnika ČAK 9 (koji je to procenat?) članovi su EKK.

Mirka је рекао...

Em nas je puno, em smo dobro raspoređeni.

N. Petkovski је рекао...

Ja sam bio dva dana otsutan od kuće i stigao doma u 22,55 sati, taman da otvorim blog i vidim zadatke. Zavretlo mi se u glavi kad sam video šta ima i u žurbi da bar jednim rešenjem budem učesnik takmičenja i da time odam čast i poštovanje dragoj koleginici, oko mi stane na onaj PI i moje oko sokolovo odmah izbroji 8 decimala i rešenje je samo proizašlo. Tačno u 23,00 (u apsolutnom cajtnotu) sam poslao rešenje. Dakle iako potpuno simbolično, nadam se da je moje učešće na takmičenju Svetlani ipak drago, jer time sam izrazio svoj naklon njoj. (usput: to mi je ime posebno drago jer tako se zove i moja mlađa ćerka).

Svetlana је рекао...

Jeste Nikola, bilo mi je drago i puno ti se zahvaljujem na tome.

Ovo sam već napisala kod Baneta, ali neće škoditi da napišem i ovde - Hvala vam svima koji ste učestvovali, a naročito Dejanu koji je na odmoru. Veoma sam se iznenadila kada sam ugledala i njegovo ime među učesnicima.