уторак, 13. јун 2017.

POTPUNA NEISTINA

Čitam u novom "Vesniku Nove zagonetke" i razlog zašto smo posebna tačka dnevnog reda. Čitam i čudim se. Objavljena je potpuna besmislica i neistina. EK"Kikinda" nikoga ne vređa preko ovog bloga, a ponajmanje članove "Nove Zagonetke". Iznošenje takvih paušalnih ocena, u najmanju ruku, nije korektno. Moraće kolege da ovakve  tvrdnje potkepe dokazima. U ovo savremeno vreme, takve dokaze je lako pribaviti (ako ih ima!). Lepo kopirajte te uvrede i stavite ih na papir (ako ih nađete!). Do tada optužbe rekla-kazala ne prihvatamo, a posebno ne od onih koji se hvale da ne idu na internet, već zaključke donose na osnovu prepričavanja i iskrivljivanja činjenica.
Naravno, i ubuduće ćemo hvaliti sve što treba hvaliti, a kritikovati sve šta je za kritikovanje.
Slavko Bovan

30 коментара:

Mirka је рекао...

Ti, Slavko, neki dan na neviđeno napisa da si polaskan što je ovo posebna tačka dnevnog reda i da ima i drugih klubova koji dobro rade.
Tako razmišlja dobronamjerna duša. :D

Slavko Bovan је рекао...

Vrlo je interesantno i to što i o ovom broju (kao i u prethodnim brojevima) ima dosta materijala koji je preuzet sa ovog bloga. Naravno, nemam ništa protiv toga jer blog i služi za to, ali i dalje se čudim ovoj rečenici - "EKK tenedenciozno napada i vređa...".
Koga?
Ko?
Kada?
Zašto?
Kako?

Slavko Bovan је рекао...

Mirka, ni sada ne mogu da vjerujem. Možda je neka veća štamparska greška.
Srećom, izgleda da je jedino EKK i oaj blog problematičan. Ostali su fini. Vrlo sam radoznao da vidim te sporne tendenciozne napade i uvrede.

Slavko Bovan је рекао...

Pošto se ne povraćam od šoka, malo sam istraživao. Evo članova koje, smo mi (EKK đuture ili Zlatan Pupezin ili Slavko Bovan kao zvanični zastupnici) eventualno vređali:

Радомир Станојковић
Милија Стевановић
Миодраг Тошић
Александар Јанковић
Драган Матовић
Даница Стојимировић
Живота Петковић
Момир Пауновић
Љубиша Бановић
Војин Вукшић
Зорица Јаковљевић
Мирослав Лазаревић
Душко Лазић
Цветко Митић
Раденко Раковић

JA NISAM NIKOGA SA SPISKA NIKADA VEĐAO, ZLATAN NI OVE A NI NIKOGA DRUGOG NIJE VREĐAO, EKK SIGURNO NIJE VREĐAO?

Slavko Bovan је рекао...

Nadam se da će neko sa ovog spiska imati snage da se ogradi od ovog sramnog tekstića Nove Zagonetke i reći ISTINU - Da njega EKK na TIO nije vređao. Čak i ne vidim koga bih sa spiska vređao i zbog čega?!!!

Ih, što mi pokvariste odmor! Taman sam se totalno "regenerisao".Nekoga će jednog dana biti sramota zbog ovoga.

Dusan је рекао...

Ja pozdravljam Radenka Rakovića, kojeg lično poznajem i imenjaka Lazića koji je iz mog susjednog sela!

Slavko Bovan је рекао...

Lično poznajem sve sa navedenog spiska, te ih sve ih pozdravljam, ali ovakve objave mi baš kvare raspoloženje.

Анониман је рекао...

Кажу да се највише лаже прије избора, за вријеме рата и послије лова.
Требало би видјети у којој су ситуацији аутори наведене лажи или су можда истовремено у све три!
М. Милићевић

IlijaO је рекао...

Ima jedna pjesma Željka Bebeka: Šta je meni ovo trebalo.....?
Pa bi bilo dobro da svi mi o tom razmislimo, jer, zar nije bolje da napravimo jedan most nego tri Sueska kanala!
Neki su, sudeći po ovom, za kanale....

Belirac је рекао...

Ja predlažem da predsjednik i sekretar EKK-ija odu na godišnju skupštinu "Nove zagonetke", da saslušaju "optužnicu" i da okupljenom članstvu objasne pravo stanje stvari.

Slavko Bovan је рекао...

Možda bismo i otišli da smo dobili pozivnicu. Sutra ili u petak sastaće se predsedništvo EKK, pa da vidimo kako dalje, jer sve ovo što radimo polako gubi smisao.

IlijaO је рекао...

Ja predlažem da se svi gore pobrojani pozovu u Kikindu na Dane ludaje, gdje bi se uživo mogli upoznali sa svim dobrobitima koje sobom nose enigmatska druženja ( ma gdje bila...).

Slavko Bovan је рекао...

Poziv za prošle Dane ludaje i našu skupštinu uredno i na vrijeme je upućen i na adresu Nove Zagonetke.

Slavko Bovan је рекао...

Moguće da sada neko od članova NZ sada traži po arhivi na ovom blogu ne bi li našao nešto što liči na ono za šta nas prozivaju. Prilično sam siguran da neće naći ništa, ali će SIGURNO naći da je na TIO objavljen svaki njihov raspis (konkurs, takmičenje) isl, kao i izveštaji sa skupština, predstavljanje knjiga i "Vesnika". Takođe će naći i moje podsticanje članova EKK da učestvuju na konkursima Nove Zagonetke. Dovoljno je samo pogledati liste učesnika i odrediti koliko je procenat članova EKK na listi.
Možda je ovo što piše u "Vesniku" neki savremeni način iskazivanja zahvalnosti?!

Mandrak је рекао...

Eh... Ovo se u logici zove greška kompozicije i deobe (napomena: treći razred gimnazije). Istina je da sam ja član EK Kikinda, ali nije istina da je EK Kikinda "ja" (niti postoji logički osnov za pripisivanje mojih ličnih stavova čitavom udruženju).

Da vidimo koga sam od navedenih (na svom blogu, ne ovde) "tendenciozno napadao i vređao".

1. Miroslav Lazarević: slikovito opisan kao ljubazni gospodin sa satarom i motornom testerom koji je u dugom vremenskom periodu javno "komadao moralni lik" člana našeg kluba M. Živanića (tvrdeći da ga potkrada, vara, laže itd).
Razlog: Lazarević je (bio ili još uvek jeste) uveren da mu je naš član uskratio apanažu (iliti: samopropisani harač) u iznosu od oko 30 evra mesečno.
Bilans: ljubazni gospodin nije objasnio prirodu svog protraživanja, niti se oglasio povodom argumentovane tvrdnje da je procenat od saradnje sa Alo razbibrigom koji je EK Nova zagonetka inkasirala (više od 1000 evra) pravno, moralno i logički neopravdan. Umesto toga, pod parolom "napad je najbolja odbrana", optužuje čitav naš klub za otvoreno neprijateljstvo.

Napomena: moguće je da su još neki članovi kluba EK Kikinda svesni Lazarevićevog političko-enigmatskog angažmana, ali se niko nije javno bavio tim slučajem.

2. Miodrag Tošić: Lazarevićev kum, opisan (ne na ovom blogu) kao sitna duša koja je za 10 evra mesečno tkala na dva razboja, tj. nekoliko godina je sarađivao sa "predsednikom-urednikom-uzurpatorom", a na sednicama svog kluba izražavao sumnju u njegovo poštenje i učestvovao u puču. Manje-više nebitan lik u priči, pasionirani korisnik dežurnih "gluvih telefona". Nijedan član EKK - a (osim mene) NIKADA javno nije pisao "protiv njega" (tj. kako jeste).

3. Aleksandar Janković: opisan (ne na ovom blogu) kao "silom predsedik tzv. ESS - a" koji je prihvatio ulogu marionete i radio sve što mu se kaže kako bi predsednik njegovog kluba dobio "svojih" 30 evra mesečno, po cenu da ESS zabrazdi u kriminal i bude budzašto prodat raznim marginalcima, poluanonimcima, veprovim glavama, budićima itd. Takođe, svojim "akcijama" naneo direktnu moralnu i finansijsku štetu nekim članovima EK Kikinda, ali se o tome nikada nije govorilo na ovom blogu.

4. Ljubiša Banović: opisan (ne na ovom blogu) kao drugi Lazarevićev saveznik u operaciji "Drž'te lopova". Nijedan član ESS - a (osim mene) nije obrađivao njegov lik i delo (a nema ni potrebe).

5. Radenko Raković: spomenut kao socijalni slučaj zloupotrebljen u kampanji protiv poslednjeg legitimnog predsednika ESS - a. O tome da je socijalni slučaj su pisale novine, a njegovom konfliktu sa Živanićem pučisti. Nijedan član EK Kikinda ga nije vređao, uključujući i mene.

Ostali sa spiska su spomenuti (na mom blogu) ili uzgred, ili u neutralnom kontekstu. Drugi članovi EK Kikinda ih nisu apostrofirali.

Zaključak: u hipokritsko-marifetlučkom društvu u kojem živimo istina se često, ako ne i uvek, prokazuje kao "politički nekorektna", kao diskriminacija ili prosto kao uvreda. Naročito se vređaju najneispravniji.

Giša је рекао...

Molim sve da pročitaju Ilijine komentare.

U svakom slučaju mi je drago što sam ga upoznao, a ove 'zaraćene' strane pozivam da spuste loptu, i da je bolje da organizuju jedno 'mirovno enigmatsko takmičenje' sa tro- ili četveročlanim ekipama, nezavisno od susreta ESS, pa da vidimo ko je bolji, a ovaj što izgubi, neka plati sve troškove takmičenja!

I meni jedno pivo, jer sam se dosjetio rješenja :)

Ja sam siguran da je svaki konflikt rješiv, samo je bitno pronaći pravi put do rješenja, nešto slično logičkim zagonetkama...

Slavko Bovan је рекао...

Danas je Zlatan Pupezin (predsednik EKK) obavio telefonski razgovor sa jednim članom predsedništva Nove Zagonetke, gdje su razjašnjene neke stvari. Potvrđene su naše pretpostavke da se pošlo od pogrešnih premisa, pa se samim tim došlo do pogrešnog zaključka.

Službeni dopis upućen je danas na adresu Nove Zagonetke sa zahtevom da se nas dopis pročita pre te tačke dnevnog reda (uz prethodnu sugestiju da bi bilo najbolje da te tačke dnevnog reda uopšte ne bude na skupštini).

Slavko Bovan је рекао...

Gišo, prijatelju, ako si ovo sve pažlivo pratio, vidiš da nije do nas (EKK). Mi jesmo za građenje mostova i korektan odnos sa svima. Ne dopada nam se predlog da se "zamrzavaju odnosi". U svkom slučaju, mi u EKK se nećemo smrznuti, ali eventualno zamrzavanje, svakako, neće pogoditi samo jednu stranu. Nadamo se da do smrzavanja bilo koje vrste neće doći, i intenzivno radimo u tom pravcu.
Što se prijedloga o takmičenju tiče - Može, iako lično mislim da je manje važna činjenica ko je bolji, a ko "gori" takmičar.

IlijaO је рекао...

...kad me već moj dragi kolega, i nadam se, odnedavno prijatelj Giša pomenuo u svom komentaru, ne mogu a ne kazati i da sam i ja izuzetno zadovoljan i sretan što sam u Somboru podijelio druženje i nadmetanje u tri izuzetna dana sa takvima kao što su (između ostalih - one koje duže znam neće zamjeriti- Milaćin npr.), Rančići, Dragan, pa kolega i po hobiju i zanimanju, Marković, draga gospoda Milunović....etc... Međutim, ono što sam htio napisati jest: Drago mi je da se potvrđuje ideja o kojoj stalno svagdje svima pričam: "Ljuudi, pa zar su Indijanci pametniji od nas. I oni su zakapali "ratne sjekire", stari( odavno pokojni) Grci su prekidali ratove, igrali se i družili....I danas u 21.stoljeću izmisliste(smo) "toplu vodu". Jesmo li, pitanje svih pitanja, evoluirali....?
I sad čekamo Suboticu ! Dva tabora ( stola), a jbt, kako bi bilo da se stolovi spoje? Kad već mi, "s ove strane Dunava" možemo i s jednom i drugom stranom, pa, ajde ljudi, probajmo zajedno! Gotovo sam siguran da bi to bio pravi potez....

Giša је рекао...

Slavko, nije toliko bitno ko je počeo, bitno je do čega se došlo. Mi smo u BiH čak poznati po tome što bismo sutra bili u stanju ponovo zaratiti samo radi pitanja "ko je počeo rat"!

Sumnjam da Francuzi pitaju Njemce "ko je počeo rat", jer su vjerovatno i oni shvatili da se vraćanjem u prošlost ništa dobro za budućnost neće postići... Evo ih sad, zajedno vedre i oblače...

Stvarno je tužno da ljudi i bez politike mogu zaratiti... pa još kad se uzme u obzir da se radi o inteligentnim ljudima, onda to izlazi iz logičnih okvira!

I zbog toga bih, kao i moj prijatelj Ilija, volio da Subotica bude mjesto gdje će se ratne sjekire zakopati, i postići rješenja koja su u interesu enigmatike na ex-Yu prostorima. U suprotnom, dobro se zapitajte o Ilijinom pitanju jesmo li evoluirali...

Slavko Bovan је рекао...

Gišo, sve se slažem.
Jedino ne znam što se meni obraćaš po imenu. Ja ne zamrzavam ništa (osim čvaraka za zamrzivač, kad mi stignu iz Nevesinja).
Što se tiče zakopavanja ratnih sjekira, ni tu nisam prava adresa. Ništa ja nisam iskopao (osim nekoliko kg krompira prošle godine). Nisam ja pokušao sa išutiram NN lice iz ESS, već je NN x6 pokušalo mene da išutira iz ESS. Naravno, ni to nije problem (što se mene tiče) - neka su! Jedino tražim razumijevanje da je moja reakcija sasvim normalna(Moja reakcija je otprilike: Sve OK, samo nemojte tražiti da aplaudiram vašem mudrom potezu)

Dakle, suma sumarum, lično mislim da individuo koja se odaziva na ime Slavko, a prezime Bovan ni u kom slučaju nije problematična. Svi koji se ponašaju normalno, od mene neće imati nikakve smetnje. Naprotiv!

Slavko Bovan је рекао...

Što se tiče Subotice, imam namjeru da dođem, ali od mene neće zavisiti tok događaja. Jednom visokom funkcioneru ESS dužan sam da odgovorim na pitanje da li sam ono kako me nazvao (U našim jezicima isto se tako zove jedan vitalan organ/ženski), pa ako bude zadovoljan odgovorom, možemo se svi uhvatiti u kolo i zapjevati.
Naravno, ostavljam mogućnost da će do Subotice stići niz izvinjenja na adresu EKK i SB, pa ćemo, opet svi imati razloga da se uhvatimo u kolo i zapjevamo.
Preferiram pjesmu i igru, pa se nadam takvom ishodu.

Giša је рекао...

Obratih ti se vezano za one rečenicu "Gišo, prijatelju, ako si ovo sve pažlivo pratio, vidiš da nije do nas (EKK)."

Manje je bitno do koga je, to je bit moje poruke... Vjerovatno bi i druga strana pronašla ponešto na šta bi se pozvala, pa bi se tako moglo dovijeka, što svakako ne vodi pomirenju...

Evo ako će ovo pomoći, ja ću početi sa izvinjenjima.

Izvinjavam se svakome kome je zasmetao moj stav!

Slavko Bovan је рекао...

Razumijem te. U tvom stavu nema ništa zbog čega bi se izvinjavao.

Možda nije jasno ovo "Nije do nas (EKK)". Da pojasnim - Ne znam šta to mi treba da uradimo pa da dođe do "pomirenja"? Šta nismo uradili pravilno i šta ne radimo pravilno?
Ko pažljivije prati dešavanja, ne insistiram (mnogo) na onome što se dešavalo u prošlosti, već samo tražimo da se sve radi kako treba u sadašnjosti i budućnosti. Eventualno "zamrzavanje" (ničim izazvano) je sadašnjost, te kao što rekoh, nije do nas (EKK).

Анониман је рекао...

" ... онда одемо мојој кући, Даница направи ручак, позовемо Ђуру, он ће ти опростити ште те је тукао..."
М. Милићевић

Belirac је рекао...

Miloše, što ga potrefi ko "sikerom" u med!

Анониман је рекао...

Синоћ смо играли "Балканског шпијуна" у КПЗ Б. Лука па ми је свјежа реплика!
М. Милићевић

Belirac је рекао...

A baš sam te htio pitati odakle je citat.

Slavko Bovan је рекао...

Milošu je svaka ka' Njegoševa.
Duhoviti komentari su uvijek poželjni.

Slavko Bovan је рекао...

Čekam još neke potvrde vijesti koje dolaze, pa će ići jedna objava.