субота, 27. јануар 2018.

NAJAVA TAKMIČENJA



Na blogu Enigmatika (tupljenje i oštrenje), po tradiciji, 27. JANUARA održava se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio Dejan Minić. Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 18:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 18 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen. Rešenja se mogu slati i na drugu adresu koju vidite u levom stupcu ili SMS na telefon 063-89-41-064.
 
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.
 
Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.
  
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću takmičenje učinili zanimljivijim.
Najbolji rešavači biće nagrađen knjigama, a biće još nekih zanimljivih nagrada. IZVOLITE!

16 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Očekujem značajan broj učesnika. Sada je pritanje. Šta je značajan broj učesnika?!
Evo, za mene bi to bilo jedno 25, što se bez problema može ostvariti.

Dejan Minić је рекао...

Svakako je lepše kad nas je više.

Ako neko (iz bilo kog razloga) ne želi rešenja da šalje Slavku, može meni da pošalje na mejl: dm.alrakis@gmail.com.

Slavko Bovan је рекао...

Samo neka šalju odgovore (ne mora svih 18) ili meni ili tebi.

Slavko Bovan је рекао...

I ovoga puta jednu knjigu dodijelićemo žrijebom nekom ko odgonetne makar jedan rebus. (U konkurenciji za ovu, utješnu, nagradu biće svi koji se plasiraju od četvrtog mjesta do mjesta na tabeli koje se zove "Viđu sokola što ih poćara ispred sebe").

IlijaO је рекао...

Slobodno možeš sekretaru, u propozicije natjecanja uvrstiti i ovo:
Onaj tko bude sudionikom natjecanja,( a nije član EKK-a) i riješi bar 2 rebusa, a pritom bude imao sreće , ako zatreba, "iz šešira", Ilija će ( teška srca) jednu od "onomaddržećih" delicija koje su viđene na ovom blogu, donirati u dobrotvorne svrhe! Odnosno, novi ponosni vlasnik bi trebao, po primitku nagrade počastiti prisutne....ha-ha!
Isporuka najkasnije S.Mitrovica!

Slavko Bovan је рекао...

Nije loše pojačati nagradni fond, ali se bodijim da ne dođe do odliva članstva zarad primamljive nagrade :)

Slavko Bovan је рекао...

Znači nagrani fond (zasad) su knjige (ne bilo kakve knjige već prilično vrijedne) za prva tri mjesta, jedna knjiga (žrijebom) za nekoga ko odgonetne makar jedan rebus i kulen domaće proizvodnje za učesnika-nečlana EKK koji riješi makar dva rebusa (u izvlačenju učestvuju svi od prvog do zadnjeg mjesta).

Slavko Bovan је рекао...

Organizatori su spremni i već na položajima. Čekamo 18.00, za još jednu provjeru da li će sve biti objavljeno kako treba, a onda i takmičare.

Aleksandra је рекао...

Ja konkurišem za kulen :)

IlijaO је рекао...

Ma, ako ti dođeš u SM za tebe je jedan, onako bez borbe, gratis! ;-)

Aleksandra је рекао...

A šta se dešava u SM, neko enigmatsko takmičenje?

Aleksandra је рекао...

Je i' mogu da pošaljem muža? :)))))))))))

Slavko Bovan је рекао...

Počinjemo.
Srećno svima.

IlijaO је рекао...

Mogu si priuštiti malu pauzu: Dapače, Aleksandra! Samo ako se ne bojiš da ga ne "pokvarim"!

Slavko Bovan је рекао...

Nakon prve faze 20 učesnika.

Dejan Minić је рекао...

Ja sam zadovoljan - odlično.

Naterao sam i suprugu da reši jedan rebus, sve regularno, bez pomoći. Član je kluba i red je da učestvuje u nekoj ˝akciji˝.