петак, 16. март 2018.

NOSTALGIJA (744)


(Prilog: Ilija Ozdanovac)

5 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, dopuni podatke.

IlijaO је рекао...

Članak iz "Vinkovačkih novosti" od 14.lipnja 2007.godine, nakon 23. "Enigmatskog vlaka", održan na relaciji Zagreb- Šibenik. Na slici su ( s lijeva na desno) Ana Dizdar, Manda Uzunić, Nikola Banda, Ilija Ozdanovac i Mirjana Županić. To je zapravo bilo vanredno druženje u vinkovačkom hotelu "Slavonija"!Valjda smo proslavljali uspješne plasmane ( prošle i buduće ).
Iste godine, u listopadu, u Rapcu je održan 21. SOZAH, gdje sam eto, u rješavanju i u sastavljanju zagonetaka osvojio broncu! Sjećam se, Kutnjak je tada bio ukupni pobjednik s osvojenim 1. i 5. mjestom!
Sve ostalo piše ( mada malo mutno) u članku, mada nas je novinarka malo i pretjerano nahvalila, ali glavnina je uglavnom OK.!

Belirac је рекао...

Zanimljiva objava i zanimljivi podaci, ali bi članak trebalo prepisati da bude čitljiv "kako bog zapovijeda", u Baranji bi rekli da se može "ljucki" pročitati (a i da uđe u Google).

IlijaO је рекао...

Vinkovčani su već godinama u samom hrvatskom vrhu enigmatike, a Ilija Ozdanovac prošle je godine osvojio prvo mjesto u rješavanju zagonetki u Enigmatskom vlaku

VINKOVCI- Zagonetačko društvo Vinkovci osnovano je 25.kolovoza 1979.godine, na inicijativu skupine entuzijasta na čelu sa Zdenkom Svorenom i Dušanom Šušom. Uz dvadesetak zagonetača, na skupštini su bili i predstavnici društveno-političke vlasti i bjelovarskog Čvora. Tada su uvedeni poznati redoviti sastanci 18.u mjesecu u 18 sati, koji su se isprva održavali u restoranu "Park" a danas se tradicija nastavila u kafe-baru "Ruža".
UVIJEK U VRHU
Danas ZDV ima oko 30 članova od kojih je njih desetak aktivno.Društvo se bavi stvaranjem i rješavanjem svih vrsta zagonetki. Svake se godine članovi trude u što većem broju sudjelovati na susretima odgonetača i zagonetača Hrvatske i Enigmatskom vlaku. Tako su ove godine, 23. put po redu, sudjelovali na Enigmatskom vlaku koji je vozio na relaciji Zagreb-Šibenik.Na natjecanju su sudjelovali ljubitelji enigmatike iz Bjelovara, Čakovca, Karlovca, Novske, Rijeke, Varaždina, Zagreba i Vinkovaca. Članovi Zagonetačkog društva Vinkovci u sastavu Ana Dizdar, Nikola Banda, Ilija Ozdanovac, Manda Uzunić ( ne Uzdanić), Mirjana Županić i Srebrenka Takšić, osvojili su četvrto mjesto, zaostajući za trećeplasiranima za samo šest bodova.
- U enigmatskom vlaku sudjelujemo svake godine, a svake nas godine vozi nekom drugom relacijom. Natječe se pojedinačno te svatko od nas posebno rješava zadane zagonetke.Već smo godinama pri vrhu. Tako je naš član Ilija Ozdanovac prošle godine bio prvi u rješavanju zagonetki, rekla je Srebrenka Takšić, predsjednica Zagonetačkog kluba Vinkovci.
SVAKOG 18.U 18
Zagonetačko društvo Vinkovci barem tri puta godišnje izdaje Vinkovčanima poznat list Pitalica u kojem se mogu naći razne enigmatske umotvorine vinkovačkih zagonetača. Osim zagonetki, čitatelji se mogu nasmijati i uz rubriku humora.- Naši su članovi aktivni i u brojnim enigmatskim listovima, a svojim se radovima predstavljamo i u drugim glasilima koje imaju zagonetačke stranice, kaže Srebrenka dodajući kako ih u listopadu očekuje 21. susret odgonetača i zagonetača koji će se ove godine održavati najvjerojatnije na Rapcu.
- Nadamo se da ćemo ondje ostvariti vrlo dobre rezultate i da nećemo razočarati svoj grad. Svi koji su zainteresirani i koji vole zagonetke , mogu nam se pridružiti svakog 18.u mjesecu u 18 sati u restoranu Ruža. Na sastancima su dobrodošli svi koji žele razmijeniti iskustva, rješavati enigmatske zadatke informirati se o novostima u svijetu enigmatike. Voljela bih da nam se priključi što više mladih koje zanima enigmatika i koji vole rješavati križaljke, rebuse, anagrame, premetaljke i druge enigmatske zadatke, dodaje predsjednica.

Maja Elez


Eto Slavko, nadopunih, a Jovan me nagovori na ovo!

Belirac је рекао...

Zahvaljujem Iliji na trudu oko prepisivanja. Sad svako može pročitati članak, a ispravljene su i greške.
Kad su prestali ti sastanci svakog 18. u mjesecu u 18 sati?